Ce zonă să vizitezi în Bali: Uluwatu

Uluwatu vine din combinarea cuvintelor ulu care înseamnă sfârșitul pământului și watu care înseamnă stâncă.

Este situat în zona de sud-vest a insulei fiind înconjurată de o multitudine de plaje, fiind cunoscută și iubită de cei care practică surf-ul. Locanicii de pe insulă cred că zeii i-a binecuvântat pe surferii care navighează pe valurile plajelor din Uluwatu , deoarece valurile sunt atât de divine și perfecte.

Iată cele mai spectaculoase obiective turistice din Ubud pe care nu trebuie să le ratezi

 

Whatsapp Image 2022 04 16 At 21.36.26

Templul Uluwatu

Este unul dintre cele șase cele mai importante temple de pe insula și cel mai cunoscut. Cu o arhitectura unică, templul se află într-un loc impresionant, la marginea unei stănci foarte abrupte cu o înălțime de aproximativ 70 m deasupra nivelului marii. Pe lângă priveliștea copleșitoare pe care ți-o poate oferi prin cele mai frumoase apusuri, templul este și gazda celor mai impresionante spectacole de dans, în care focul este elementul principal.

Localnicii cred că templul protejează insula împotriva răului.

Whatsapp Image 2022 04 08 At 14.28.41

Ce trebuie să știi înainte de a vizita templele din Bali?

Când vizitezi un templu trebuie să porți un sarong- eșarfă- vei primi unul la intrarea în templu. De cele mai multe ori acesta este inclus în prețul biletului.

Dansul Kecak

Dacă te afli în Bali trebuie să participi macar o data la un spectacol balinez.Dansul Kecak sau Dansul focului a luat naștere în anii 1930 ca formă de divertisment și este interpretat în principal de bărbați care dansează și cantă.

Kecak 1

Parcul Natural Garuda Wisnu Kencana

Este un parc natural fascinant care ofertă vizitatorilor o privire captivantă asupra întregii insule. Statuia este cel mai emblematic reper din Bali și îl înfățișează pe zeul Wisnu, fiind considerat în mitologia hindusă protectorul Universului, și pe puternicul vultur Garuda, reprezentând loialitatea și devotamentul. GWK este emblema națională a Indoneziei, un simbol durabil al libertății.

Faimoasa statuie are o înălțime de peste 120 de metri, fiind una dintre cele mai înalte statui monumentale din lume, mai înalta decât Statuia Libertății.

Whatsapp Image 2022 04 17 At 08.41.36

Pentru cele mai căutate și apreciata plaje din Bali, ai deja un articol pe site.