Ce zona să vizitezi în Bali: Ubud

Cu siguranță și tu te-ai întrebat cum să-ți organizezi timpul într-o vacanță, să poți vizita și să cuprinzi cât mai multe locații din acel loc. Vin către tine cu cele mai spectaculoase zone din Bali.

Ubud vine din cuvandul balinez ubad care înseamnă medicament.

Ubudul este inima și sufletul insulei și la propriu și la figurat, situat în mijlocul insulei între intiderile de orez și râpe abrupte pline de vegetație, iar aici vei avea parte de o vacanță clasică plină de tradiții, centre de artă și cultură, total diferite de ceea ce cunoști.

Este cea mai cunoscută zonă turistică având o serie de muzee de artă, temple și o multitudine de galerii care promovaza meșteșugurile locale. Cu siguranță știi cartea sau filmul “ Eat, Pay, Love” unde se vorbește despre latura spirituală, a descoperirii de sine și a iubirii, a acestei destinații.

Aici vei găsi cele mai complexe centre pentru yoga și vindecare într-un decor bazat pe natura luxuriantă și cu o încărcătură spirituală profundă.

Whatsapp Image 2022 04 15 At 13.06.49

Iată cele mai spectaculoase obiective turistice din Ubud pe care nu trebuie să le ratezi

Terasele de Orez Tegallalang  

Sunt renumite pentru frumoasele scene de orez, care vin la pachet cu tradiționalul sistem de irigare. Terasele de orez Tegallalang oferă o oportunitate perfecta de fotografii cu priveliștile splendide ale intiderii de orez de pe versanții de pe vale.

 

Locații:

Bali Swing Ubud Rice Terrace

Tot in zona teraselor de orez vei regăsi faimoasele leagăne amplasate la o înălțime considerabilă, experiență pe care ți-o recomand să o încerci.

Bali Swing7

Pădurea cu maimuțe 

Cunoscută și sub denumirea de Pădurea Sacră cu Maimuțe, este una dintre atracțiile cele mai populare de pe insulă. Un sanctuar natural și exotic al pădurilor care găzduiește o întreagă comunitate de maimuțe. Pădurea de maimuțe are ghizi locali care te vor însoții în timpul vizitei și te vor informa cu privire la cultura templelor în cadrul sactuarului, și de asemenea în recuperare obiectelor “furate” de maimuțe.

Whatsapp Image 2022 03 20 At 09.34.41

 Plantația de cafea

Daca ești băutor de cafea, vacanța ta în Bali trebuie să includă și o vizită la palantațiile de cafea. Vei avea ocazia să vezi planta care oferă boabele atât de îndrăgite și vei putea degusta câteva soiuri, printre care și cea mai scumpă cafea din în lume, cafeaua de Luak. Vei avea ocazia să descoperi și alte plante, cum ar fi: vanilie, cacao, ghimbir, pe care le vei regăsi și în ceșcuțele oferite spre degustare.

You Get To Enjoy A Free Comprehensive Tasting With 15 Different Testers Of Teas And Coffees

 Ubud Market

Un loc de unde poți achiziționa suveniruri și cadouri pentru cei dragi.

Ubud Art Market 2 1440x960

Templul Tirta Empul

Oferă o bucățică dintr-un ritual sacru de purificare. Locația este împărțită în trei curți, iar cea mai interesantă este piscina dreptunghiulară alimentată de un izvor de munte sfânt, unde localnicii vin să se roage și să se înmoaie în apele videcatoare. Bineînțeles te poți alătură localnicilor, dar doar indrumat de un ghid experimentat. Trebuie să intri complet îmbrăcat în apa, purtând un sarong.

Pura Tirta Empul Bali 970x1213

Ce trebuie să știi înainte de a vizita templele din Bali?

Când vizitezi un templu trebuie să porți un sarong- eșarfă- vei primi unul la intrarea în templu. De cele mai multe ori acesta este inclus în prețul biletului.

Tirta Gangga este un fost palat regal, care în tradiția balineza reprezintă loc de pelerinaj și de apă sfințită.

Design Fără Titlu

Lempuyang Temple este unul dintre cele mai apreciate temple din Bali, fiind unul dintre cele șase sanctuare ale lumii si cel mai sfânt lăcaș de cult de pe insulă.

 

Design Fără Titlu (1)

Muntele Batur și Muntele Agung (Kintamani)

Pe teritoriul insulei Bali se găsesc 2 vulcani activi, din cei 180 de vulcani din Indonezia. Turiștii se pot aventura în excursii pe Vulcanul Batur, însoțiți de un ghid. Excursia începe la 4 dimineața de la poalele vulcanului timp de 2 ore de mers, oferind o experiență de neratat în Bali. Pentru cei care nu sunt atât de dornici de a urca pe vulcan sunt destul de multe terase care oferă priveliște către cei doi vulcani și lacul dintre ei.

Whatsapp Image 2022 06 03 At 10.41.07

Iată cum arată un răsărit de poveste