Bucătăria balineză se bazează pe o multitudine de condimente regăsite în fiecare preparat, orezul care se servește la fiecare masă, asezonat cu diverse preparate din carne, fucte de mare și numeroase legume locale.

Indiferent de preferințele culinare vei găsi ceva pentru toate gusturile, de la mâncare locala, la restaurante cu specific european, libanez și mexican. Daca ești un iubitor de fructe trebuie să dai o fuga până la piețele locale, crede-mă vei mânca cele mai delicioase fructe.
Majoritatea restaurantelor locale (Warung – afacere de familie) sunt de tip bufet suedez, mâncarea este preparată zilnic și vei avea de unde alege. Nu ezita să încerci Nasi Goreng și Mie Goreng acestea fiind preparatele cele mai cunsocute în bucătăria balineză.

Micul dejul este un adevărat curcubeu pentru papilele gustative. Aici vei mânca cele mai delicioase smoothie bowl și avocado toast. Iar dacă tot ai ajuns aici trebuie să încerci macar o dată faimosul floating breakfast.

Vei vedea la fiecare colț de stradă câte un vânzător cu scuter care cară câte o cutie compartimentată, în care își depozitează mâncare, așa-zisul stret food din Bali. Vei găsi tot felul de pachetele de primăvară, banene prăjite, care chiar sunt delicioase.

Prețul este destul de mic în ceea ce privește mâncarea locală, poți mânca destul de mult și diversificat cu 2-3 euro.